Core Business
De Schuurman Groep is al meer dan 90 jaar een veelzijdige elektrotechnische dienstverlener. De Schuurman Groep levert en ontwikkelt duurzaam én mensgericht elektrotechnische producten en totaaloplossingen. Van zonnepanelen en elektrische laadzuilen, via installatiemateriaal, tot aan consumenten elektronica en keukens. In het flexibele samenwerkingsverband tussen de vier Schuurman divisies staat u als klant centraal.

Schuurman en de Energie-Coöperatie West-Friesland
Al meer dan 10 jaar bieden wij via Schuurman Elektrokern Solutions duurzame en innovatieve concepten en eindoplossingen op het gebied van duurzame energieconcepten. Voorbeelden hiervan zijn  zonnepanelen,   industriële diensten zoals Power Quality metingen, Domotica en KNX gebouwsysteemtechniek en LED-verlichting. Duurzame diensten en producten die meervoudige besparingen opleveren.

Onze motivatie / visie
Wij geloven in een duurzame samenleving waarin de mens zijn leven naar behoefte kan inrichten. Wij helpen onze klanten deze droom te realiseren en te genieten van oplossingen die de technologie ons biedt. Hiervoor levert en ontwikkelt de Schuurman Groep duurzame en mensgerichte elektrotechnische producten en systemen. In deze opdracht zijn wij  schakel tussen gebruiker en producent

Een voorbeeld project
Het leveren van innovatieve en duurzame elektrotechnische componenten en systemen is ons dagelijks werk. Maar ook met duurzame energieconcepten lopen wij voorop. Eén daarvan is het ontwikkelen en uitvoeren van decentrale elektrische energieopwekking met behulp van PV-panelen. Een voorbeeld hiervan is een recent zonnepaneelproject te Bleiswijk (sept “14). Op het platte dak van een fabriekshal zijn 693 hoogwaardige panelen geïnstalleerd die gezamenlijk 180 kW vermogen leveren aan het productieproces. Wij hebben het totale project gerealiseerd van ontwerp en installatie tot en met oplevering en in bedrijfstelling. Visualisering en energiemonitoring is tevens onderdeel van het totaalproject. Schuurman levert deze en soortgelijke projecten met een vermogensgarantie (87%) op de panelen van maar liefst 30 jaar! Hierin zijn wij uniek.

Contactpersoon: 
Jos Kroon
Bezoekadres: 
Fluorietweg 29, 1812 RR Alkmaar
Postadres: 
Postbus 109, 1800 AC Alkmaar